Help, ik krijg een stiefmoeder

  • Berichtcategorie:Kind en Gezin
  • Leestijd:3 minuten gelezen
Help, ik krijg een stiefmoeder

Help, ik krijg een stiefmoeder 

Het krijgen van een stiefmoeder kan voor sommige kinderen moeilijk zijn omdat ze hun oorspronkelijke gezinssituatie verliezen en moeten wennen aan iemand nieuw in hun leven. Sterker nog: het is een gezonde reactie op een situatie, die ondanks dat het heel vaak voorkomt, heel normaal is.

Als jij dat herkend en zo’n kind bent, dan ben je – let op – heel normaal! Wat wel belangrijk is, is om er open en eerlijk over te praten met je ouders over hoe je je voelt en eventuele zorgen die je hebt. Zoek naar de positieve kanten en geef je stiefmoeder een eerlijke kans; ze komen niet allemaal uit een sprookje en zijn ook zeker niet allemaal boos. Onthoud dat zij ook aan het wennen is aan de nieuwe situatie. Als je problemen hebt, zoek hulp van een professioneel, zoals een therapeut of gezinscoach.

Of je nou stiefmoeder of stiefkind bent, als je met elkaar het beter wil krijgen, maak dan een afspraak en neem de ander mee. Wij helpen je graag en goed! 

Maurits van Urk

Maurits van Urk

Ik ben Maurits. Naast Liesbeth ben ik de eigenaar van Blended Family. Over het ontstaan van ons bedrijf en onze visie kan je elders op deze site meer lezen. Mijn bijdrage aan de praktijk is naast alle producten die we aanbieden, het ondernemende deel. Ik houd er van om mensen en zaken in proces en beweging te te krijgen. Dat past goed bij het wat creatieve, licht ongeduldige karakter wat ik heb. Mensen ervaren mij als een warm, direct en betrokken mens en therapeut. Ik doe vrijwel alles met overgave. Ik houd van mensen die – net als ik – veel meemaken of meegemaakt hebben en daar mee leren te dealen of verdragen. Ik heb dan ook expertise en een voorliefde voor complexiteit: in samenwerking, in gezinnen, in mensen zelf. Om daarin te zoeken naar wat wel kan. Ik werk trouwens vanuit de Gestalttherapie. Wat dat is? Kom dan een keer koffie doen. Merk je het zo.