Ik voel me somber

  • Berichtcategorie:Voor jezelf
  • Leestijd:3 minuten gelezen
ik voel me somber

Ik voel mij somber 

Het is heel normaal om soms somber te voelen, maar als deze gevoelens aanhouden of verstorend zijn in je dagelijkse leven, dan kan het een teken zijn van een depressie. Er zijn ook verschillende stappen die je zelf kunt proberen om je beter te voelen: 

  • Praten over hoe je je voelt met iemand die je vertrouwt. Dit kan een familielid, vriend, of een professional zijn.
  • Kom in (lichamelijke) beweging, zelfs als het maar een korte wandeling is. Beweging kan helpen om stress te verminderen en endorfine(feel good hormonen) te verhogen. En anders kun je ook met Liesbeth boksen (www.boxtobuild.nl)
  • Verbeter je levensstijl. De invloed van wat je eet en drinkt heeft veel te maken met hoe je voelt. Ga op tijd slapen en als dat niet lukt, accepteer dan dat je gewoon maar lekker ligt. Maurits is ook een slechte slaper en de beste ideeën heeft hij bedacht in het sluimeren. Dus maak er juist gebruik van!
  • Probeer je focus te richten op dingen waar je dankbaar voor bent. De zon die schijnt, de lucht die je ademt, die onbekende die naar je glimlacht in de trein.

Houd in gedachten dat het verbeteren van je stemming best ingewikkeld is (weten we uit ervaring) en dat het tijd kan kosten. Wees lief en mild voor jezelf en weet dat er verbetering mogelijk is.

Lukt het niet zelf? Schroom niet en zoek professionele hulp, zoals een gesprek met één van ons. We kunnen je helpen om de oorzaken van je somberheid te begrijpen en leren om beter om te gaan met deze gevoelens.

Maurits van Urk

Maurits van Urk

Ik ben Maurits. Naast Liesbeth ben ik de eigenaar van Blended Family. Over het ontstaan van ons bedrijf en onze visie kan je elders op deze site meer lezen. Mijn bijdrage aan de praktijk is naast alle producten die we aanbieden, het ondernemende deel. Ik houd er van om mensen en zaken in proces en beweging te te krijgen. Dat past goed bij het wat creatieve, licht ongeduldige karakter wat ik heb. Mensen ervaren mij als een warm, direct en betrokken mens en therapeut. Ik doe vrijwel alles met overgave. Ik houd van mensen die – net als ik – veel meemaken of meegemaakt hebben en daar mee leren te dealen of verdragen. Ik heb dan ook expertise en een voorliefde voor complexiteit: in samenwerking, in gezinnen, in mensen zelf. Om daarin te zoeken naar wat wel kan. Ik werk trouwens vanuit de Gestalttherapie. Wat dat is? Kom dan een keer koffie doen. Merk je het zo.