Persoonlijke therapie

Over jou en met jou

Dit gaat over jou en om jou. Als je wegzakt, knorrig bent, het leven een puzzel is, te vaak over je grenzen gaat, de balen hebt van weet-ik-veel-wat.

Veel mensen lijken hun leven vrij eenvoudig door te komen. En toch kunnen er momenten, levensgebeurtenissen en ervaringen zijn die niet eenvoudig lijken, zijn of worden.

Je treft elke keer de verkeerd soort partner of helemaal geen partner, je werk levert je veel kopzorgen op. Of die familie waaruit je komt: het roept alleen maar stress op. En die verborgen verslaving? Het is ondraaglijk om alleen te zijn met je eigen kritische stem, je grenzeloosheid, je woede of paniek. Of je hebt een depressie. Je diagnose die eindelijk antwoord geeft en tegelijk zoveel vragen.

Allemaal redenen die je in de weg kunnen zitten en een omgeving die daar niks van weet, je er niet mee kan of wil helpen.  

Ontdek wat je eigenlijke vraag is

In therapie ondersteunen we je bij het ontdekken waar je niet tevreden bent met hoe je leven er nu uitziet. Door onze vragen word je je bewust van wat er speelt, ontdek je wat je eigenlijke vraag is en helpen we je daar iets mee te doen.

Ook als je voor deze therapievorm gaat, kan het zijn dat je zelf graag iemand meeneemt die je goed kent. Omdat wij geloven dat je als je gaat groeien, iemand je kan steunen en/of volgen. Om dezelfde reden zullen wij dus ook wel eens vragen of je je partner meeneemt of iemand anders die belangrijk voor je is.

Wij staan naast je

In de gesprekken zijn we als therapeut helemaal onszelf. Dat klinkt wellicht gek, anders of nieuw. Wij geloven in de kracht van er werkelijk voor je zijn, door onszelf te zijn. 

Dat betekent niet een afstandelijke expert, maar naast je staan en samen aan het werk zijn. In alle ernst en luchtigheid delen wat er is en dan op onderzoek. Wat is er, wat voor keuze heb ik en hoe kan ik daar vorm aan geven? Dat staat voorop.

Dat betekent dat we voor korte of langere tijd intensief met je optrekken en samen kunnen lachen, huilen, ontroeren, verbazen, ontdekken en verwonderen. Wij geloven in dat alles al in je aanwezig is, dat je jezelf mag zijn en we je helpen te ontdekken wat dat dan voor jou inhoudt.      

Persoonlijk therapietraject

Een persoonlijk therapietraject richt zich op jou, op je fundamenten en je persoonlijke ontwikkeling en je leven. Daar mee aan het werk zijn vergt tijd en aandacht en is niet een soort instantkoffie. Water erbij en klaar. En volgens ons: gelukkig maar. Daarom: we stemmen voortdurend af of en hoe onze therapie je verder helpt. Dat kan zijn dat je dan twee keer in de week komt tot aan een soort onderhoudsbeurt één keer per drie maanden. Kortom: maatwerk

De kosten voor persoonlijke therapie worden berekend per sessie van ongeveer 1 uur. Inclusief vele extra’s. Verdere info over de tarieven en mogelijkheden voor (gedeeltelijke) vergoeding vanuit verzekering of gemeente vind je hier 

Soms helpt een sauna of een biertje teveel niet meer. En soms is het goed om te delen waar je mee zit, zodat je in een andere beweging komt. Aanmelden kan hier

Video afspelen