Waarom ben ik ooit begonnen aan een samengesteld gezin?

  • Berichtcategorie:Kind en Gezin
  • Leestijd:3 minuten gelezen
Waarom ben ik ooit begonnen aan een samengesteld gezin?

Het krijgen van spijt over een samengesteld gezin is begrijpelijk als er moeilijkheden ontstaan bij het aanpassen aan de nieuwe gezinssituatie. Onze ervaring bij onszelf en bij clienten is dat al vrij snel kan gebeuren. Dus ja, het is normaal om te worstelen met veranderingen en aanpassingen en het kan tijd kosten om te wennen aan de nieuwe realiteit.

Het belangrijkste wat je kunt doen om de situatie te verbeteren: communiceer open en eerlijk over hoe je je voelt met de andere leden van het gezin.  Wees flexibel en probeer nieuwe dingen uit. Samengestelde gezinnen kunnen anders zijn dan traditionele gezinnen, dus wees bereid om te leren en te groeien. Onthoud dat het proces van aanpassing tijd kost. Het kan even duren voordat je je comfortabel voelt in de nieuwe situatie.

En anders: bel ons! Samen kunnen we kijken hoe we de problemen en het versterken van relaties. Het is belangrijk om te onthouden dat een samengesteld gezin niet per definitie moeilijk hoeft te zijn, maar dat het wel veranderd kan worden in een gezonde en hechte familie als er open communicatie, inzet en begrip is.

Maurits van Urk

Maurits van Urk

Ik ben Maurits. Naast Liesbeth ben ik de eigenaar van Blended Family. Over het ontstaan van ons bedrijf en onze visie kan je elders op deze site meer lezen. Mijn bijdrage aan de praktijk is naast alle producten die we aanbieden, het ondernemende deel. Ik houd er van om mensen en zaken in proces en beweging te te krijgen. Dat past goed bij het wat creatieve, licht ongeduldige karakter wat ik heb. Mensen ervaren mij als een warm, direct en betrokken mens en therapeut. Ik doe vrijwel alles met overgave. Ik houd van mensen die – net als ik – veel meemaken of meegemaakt hebben en daar mee leren te dealen of verdragen. Ik heb dan ook expertise en een voorliefde voor complexiteit: in samenwerking, in gezinnen, in mensen zelf. Om daarin te zoeken naar wat wel kan. Ik werk trouwens vanuit de Gestalttherapie. Wat dat is? Kom dan een keer koffie doen. Merk je het zo.