nnb

Rots en Water

Actief programma voor klassen en groepen
Elke dag met plezier naar school. Dat is wat je je eigen kinderen gunt en de kinderen die bij elkaar op school of in de klas zitten. Lekker leren, spelen, jezelf mogen zijn, en trots en blij zijn met wat je doet.

Rots en Water helpt om het plezier, de veilige sfeer en kracht van kinderen zelf te vergroten. Rots en Water is een geweldig hulpmiddel om de sfeer in de klas te verbeteren. De kinderen leren elkaar op een andere manier kennen en blij zijn met elkaar. Het zelfvertrouwen van kinderen neemt toe dankzij de handvatten die de kinderen krijgen om handiger te reageren in lastige situaties.

Soms spelen er grote of kleine dingen die dat in de weg zitten. Een klas die niet fijn is, gepest worden door andere kinderen, te boos uit de hoek komen en andere kinderen afschrikken of verlegen of onzeker zijn over jezelf. Dingen die in de weg zitten, worden opgelost: onzekere kinderen voelen zich sterker, kinderen die snel boos zijn leren zichzelf te beheersen en pesten wordt minder doordat de groep samen sterk staat.

Rots en Water is er voor kinderen van ongeveer 7 tot 12 jaar. Dit gaat om kinderen die meer voor zichzelf mogen leren opkomen of voor kinderen die juist hulp nodig hebben om zichzelf en hun emoties te leren beheersen.

Samen met de leerkracht of groepsleider als co-trainer
Liesbeth gaat samen met een leerkracht of groepsleider als co-trainer aan de slag tijdens de training. Zo kan zijn of haar inzet doorwerken door de rest van de week heen en heeft hij of zij ook de kans om de klas of groep nog beter te leren kennen.

Het Rots & Waterprogramma voor klassen bevat 10 lessen die ieder ongeveer 45-60 minuten duren. Ook zit er een ouderavond bij met voorlichting en oefeningen zodat ouders zelf iets van de training kunnen ervaren.

Ook voor kleine groepen
Het programma kan ook aan kleine groepen gegeven worden, dit gaat om groepen van 6-10 kinderen. Kinderen uit groep 3 en 4 kunnen hem samen volgen, net als kinderen uit groep 5 en 6 en groep 7 en 8 samen. Kinderen kunnen hiervoor ook individueel aangemeld worden. Zodra er genoeg aanmeldingen zijn voor een kleine groep, wordt deze gestart.

Spreekt je dit aan, maar ben je ietsje ouder en/of wil je liever toch individueel aan de slag? Kijk dan eens bij begeleiden met boksen

Spelenderwijs leren
Middels psycho-fysieke training kinderen spelenderwijs leren weerbaarder en sociaal vaardiger te worden, dat is wat Rots & Water doet. Het programma is gericht op de hele klas, om met en van elkaar te leren.

Daarnaast kan het ook geboden worden aan een groep kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd. Door bewegen, sport en spelvormen op een leuke manier met elkaar aan de slag in een combinatie van doen, denken en voelen.

Voor een klas bestaat er een compleet traject inclusief een ouderavond, voorbereiding en overleg. Kleine groepen en individuele aanmeldingen krijgen een traject op maat. Verdere info over de tarieven en mogelijkheden voor (gedeeltelijke) vergoeding vanuit verzekering of gemeente vind je hier

Passend aanbod

Ontdekken of Rots en Water iets voor jouw kinderen of klas is? Onderzoeken of en hoe het zou kunnen passen? Aanmelden? Het kan allemaal. Je mag er vanuit gaan dat we een passend aanbod zullen doen (ook als dat iets anders is dan Rots en Water). Bel ons en dan kijken we samen naar wat mogelijk is.

Volg ons via onze socials