17

Nieuwe Kansen

Herstel na ontrouw

Vreemdgaan, ontrouw, affaire, buitenechtelijke relatie, allemaal termen die staan voor de situatie waarin een partner zijn/haar vaste partner niet trouw is (geweest). Waar de basis van exclusiviteit en vertrouwen in een relatie zijn gebroken.

Wat gebeurt er?

Wanneer je ontdekt dat je partner is vreemdgegaan of je op een andere manier ontrouw is geweest, dan geeft dat het gevoel dat je wereld instort. Alles waar je op vertrouwde, waar je zeker van was, is verdwenen. Wat overblijft zijn pijn, verdriet, boosheid en heel veel vragen. Vragen over wat er is gebeurd en vragen over de toekomst. Hoe komt dit ooit nog goed?

Hoe verder

Jullie relatie zal nooit meer hetzelfde worden, jullie oude relatie werkte niet en is voorbij. Maar wanneer het jullie lukt om samen alles rondom de ontrouw te delen, bespreken en doorleven dan is herstel en zelfs groei mogelijk.

Dit proces van herstel vraagt van jullie beide: commitment, inzet, energie en tijd. En er is moed voor nodig. Moed om met elkaar aan de slag te gaan zonder dat nog duidelijk is of het gaat lukken. Samen aan de slag met boosheid en verdriet, pijn en troost, wantrouwen en machteloosheid, verwijten en verantwoorden. Het is zeker geen gemakkelijke en snelle weg, maar wel de weg van herstel, van verandering en groei.

We hoeven denk ik niet uit te leggen hoe moeilijk het is om dat samen op een goede manier te doen. Zeker wanneer je hier middenin zit, weet je waar ik het over heb. Voor je het weet loopt een gesprek weer uit de hand en eindigt het in verwijten en verdedigen. Er zijn maar weinig stellen die hier zelfstandig op een goede manier doorheen komen. Gezien de onbekende en ongelofelijk pijnlijke situatie waar je in terecht gekomen bent, is dit eigenlijk ook niet meer dan logisch. Wij begeleiden jullie daarom graag in dit proces van herstel. 

Meer vragen?

Heb je hulp nodig, of wil je nog even verder lezen over wat Nieuwe Kansen voor je kan doen?

De hulp bieden we in Huizen en Barneveld.  Kijk hier waar het is

Nieuwe Kansen heeft een eigen informatieve site. Klik op de knop voor meer info.