Bokstherapie

Ontdek wat je nodig hebt in bokstherapie

Bij therapie denken mensen vaak aan praten. Bij verandering of het aanpakken van onze problemen al helemaal. Maar soms is het vinden van woorden lastig. Boksen is een leuk en krachtig middel om via beweging aan de slag te gaan met je persoonlijke groei of blokkades. Op een actieve manier waar je gelijk effect van merkt, dat is wat boksen doet.

Door te bewegen en te ervaren ontdek je in therapie over hoe je in elkaar zit en wat je nodig hebt om verder te komen. Soms is het voor jezelf onduidelijk wat er aan de hand is en kom je daar niet bij, zulke dingen worden tijdens een boks-sessie snel duidelijk.

Boksen kan (bijna) iedereen. Het gaat er namelijk niet om of je technisch of het meest sportief bent. Het gaat erom dat je aan het werk kan met dingen die je lastig vindt. Voorbeelden daarvan zijn werken aan je zelfvertrouwen, je grenzen aangeven, je emoties voelen en uiten, je stress verminderen, juist voelen of je weerbaarheid vergroten. Je leert minder bang te zijn, boosheid te kunnen voelen en/of doseren, voelen wat er zonder woorden tussen jou en een ander gebeurt.

Het kan helpen bij veel situaties die je lastig vindt: in je gezin, je (partner)relatie, in je klas, op je werk etc. Kortom: boksen heeft verschillende vormen, voor verschillende mensen op verschillende vlakken.

Als dit je aanspreekt, maar wat jonger bent en liever in een groep werkt, dan vind je Rots en Water misschien wel wat.

alleen, met z'n tweeën of meer

Boksen kan door Liesbeth, Rachel, Rob en/of Maurits gegeven worden. Vaak werk je met één van ons. En soms doen we met meer mee, zodat we kunnen werken met verschillende vormen. Bijvoorbeeld als je wilt werken aan je weerbaarheid kan één iemand met je boksen en de ander je helpen en motiveren.

Boksen als therapie is de hoofdvorm van therapie met daarbij een gesprek, maar het boksen kan ook juist als aanvulling zijn op een andere vorm van therapie.

De kosten per sessie vind je bij onze tarief pagina. Verdere info over de tarieven en mogelijkheden voor (gedeeltelijke) vergoeding vanuit verzekering of gemeente vind je hier.

We zien je graag in de ring!