omgangsbemiddeling

Ouderschapsbemiddeling

Ongelukkig zijn in je relatie, scheiden. Voor de meeste mensen al grote en ingrijpende ervaringen. En heb je samen kinderen gekregen, dan blijf je daarna nog als ouders verbonden. Met alle (on)gemak van dien. Wil je onderzoeken of het mogelijk is om beter samen te werken, dan bieden wij ouderschapsbemiddeling.

Hernieuwde samenwerking
Voor het eerst weer alleen of ondertussen al in een nieuw gezin. Maar die lastige verhouding tot je ex waar je toch mee moet overleggen over de schoolvakanties, de kleding of de sport. Tja, soms… soms is dat zo bepalend dat het je boven het hoofd groeit of dat je nog drukker bent met je ex dan met je nieuwe gezin. Dat is voor niemand goed. Niet voor je ex, voor jezelf, je nieuwe partner en je kids. Het belangrijkste is toch dat iedereen zijn of haar leven weer op kan bouwen. We helpen je graag bij het komen tot hernieuwde samenwerking met je ex.

Veel afstemmen en
in kleine stapjes vooruit

Een open deur die we niet vaak genoeg kunnen benadrukken. In de bemiddeling is alles gericht op het verbeteren van jullie afspraken en samenwerking dat ten goede komt aan de kinderen. Dat betekent dat we soms best langs gevoelige of persoonlijke punten komen of aan oude pijn raken. Dat mag er zijn, maar er zal geen focus op liggen tijdens de gesprekken.

Veel afstemmen en in kleine stapjes vooruit
We kijken met elkaar naar de manier van communicatie, inventariseren welke thema’s een bespreekpunt zijn en onderzoeken we met elkaar welke gemeenschappelijkheid er te vinden is. Daarbij zullen we niet proberen te lijmen wat kapot is en respecteren we grenzen zonder discussies.

We zullen open en transparant zijn over onze visie op onder meer haalbaarheid, wenselijkheid en redelijkheid. Een traject bestaat dus uit veel, heel veel afstemmen en in kleine stapjes vooruit en tot afspraken en besluiten komen waar jullie beiden achter kunnen staan. Ouderschapsbemiddeling is per sessie max 1,5 uur. Verdere info over de tarieven en mogelijkheden voor (gedeeltelijke) vergoeding vanuit verzekering of gemeente vind je hier.

Goed uit elkaar gaan als ouders kan

Scheiden kan en daarna als ouders goed met elkaar omgaan ook. We weten uit ervaring hoe moeilijk dat kan zijn. En we weten ook hoeveel opluchting, vrijheid en blijheid het geeft als een goede samenwerking toch van de grond komt. We weten dus waar het om gaat, twijfel niet en meld je vandaag nog aan.

Volg ons via onze socials