mannengroep

Mannenharten
therapiegroep voor mannen

Veel mannen zijn sportmaatje, kameraad, vriend, broer, partner, baas en nog zo veel meer. En toch, een man laat zich niet (snel) kennen. Wie of wat is een man en wat hij verwacht wordt te zijn. “Wat wil ik nou eigenlijk? Moet ik me binden of lekker vrij zijn?”

Worstelend tussen verlangen naar vrijheid, avontuur en geen verplichtingen aan de ene kant, en behoefte aan liefde, stabiliteit en verbondenheid aan de andere kant. De spanning voelen tussen presteren of gewoon doen wat je leuk vindt of geniet. De strijd om de apenrots en je eigen kwetsbaarheid, slagen en perfectie tegenover fouten mogen maken en mislukken.  Hard en bot zijn met grappen onder vrienden en thuis gevoelig moeten kunnen reageren.

Mannenharten is een therapiegroep om te leren van elkaar als mannen onder elkaar. Zo werken we aan je emotionele welzijn: ‘buiten’ wordt je geconfronteerd met de druk om stoer of onkwetsbaar te zijn of allebei tegelijkertijd, wat het moeilijk kan maken om emoties te uiten en ermee om te gaan. Of dreigt er of heb je een burn-out. Therapie biedt een veilige ruimte waar je je emoties kunt verkennen, begrijpen en beheersen.  

Mannenharten gaat over het volgen van je hart en het maken van keuzes die je echt gelukkig maken. Soms willen mannen gewoon op avontuur gaan, de wereld ontdekken, zonder zich vast te leggen. Op zoek naar autonomie. Maar tegelijkertijd hebben ze ook behoefte aan liefde en een stevige relatie. Op zoek naar verbinding.

Wie, wat, waar, hoe en hoeveel

De doorlopende therapiegroep is 

  • Voor en door wie? voor alle volwassenen olv 2 therapeuten
  • Waar? vestiging Lunteren
  • Wanneer? Elke 2 weken op dinsdagavond 19:30-21:30 (inloop 19:15)
  • Hoeveel? 100,00 per bijeenkomst (mogelijk wordt een gedeelte vergoed door je verzekering)
  • Hoe? Je kan je aanmelden via welkom@blendedfamily.nl Als je nog geen klant bent van ons, plannen we eerst een individueel gratis kennismakingsgesprek.
  • Aanmelden en meedoen kan per sessie
  • Proclaimer: we doen ons best om de groep altijd doorgang te laten vinden. Om het waardevol te maken is een minimale groepsgrootte van 6 per avond nodig. Mocht dat niet lukken, dan bieden we je een individuele sessie op een ander tijdstip aan.