28

Opvoedondersteuning

Kinderen zijn leuk toch? Alleen ze komen zonder gebruiksaanwijzing. Of ze hebben zulk gedrag, dat je soms echt niet weet wat te doen. Soms heeft je kind een diagnose en gaat het niet goed op school of wil je er zelf goed mee om kunnen gaan. Dan ondersteunen we je graag in de opvoeding.

Wat heeft jullie kind nodig?
Opvoedondersteuning zien wij als: betere ouders maken betere kinderen. Uiteraard zou je zeggen. Heel begrijpelijk, maar soms leveren ouders kinderen het liefst af met de vraag of wij ze kunnen maken.

Wij geloven dat juist ouders het beste weten wat hun kind nodig heeft, zij kennen hun kind én zichzelf het beste en besteden het meeste tijd met elkaar. Daarom kijken we samen met jullie als ouders naar tegen welke problemen je aanloopt en de vragen die dat oproept.

Bij het aanmelden kijken we altijd goed wat de belangrijkste kern is. Daarmee bedoelen we: is het meer een punt van ontwikkeling bij ouders zelf of gaat het meer over de reactie op en van het kind? Als dat duidelijk is, weten we ook wie het beste daarbij past als therapeut of hulpverlener.

Kom je uit de regio Foodvalley, dan kom je mogelijk in aanmerking voor een vergoeding. Kijk voor meer info bij ‘Wat kost het?’.

Jullie zijn de expert en wij kijken mee
Met alles wat wij weten aan middelen, methodes, inzicht en ervaringen denken we mee als ouders. Door onze frisse blik ondersteunen we daar waar je het wenst en nodig is.

We maken op basis van de eerste kennismaking en het gesprek met jullie als ouders inzichtelijk waar de vragen zitten. Bij opvoedondersteuning gieten we dat in een plan met doelen. Zo weten we met elkaar waar we wel en niet aan gaan werken. Zo kan je snel inzichtelijk krijgen wat je wilt verbeteren, wat verbeterd is en waar je verder mee kan.

Opvoeding weer leuk maken
Opvoedondersteuning betekent een traject waar we in het begin intensief betrokken raken. Dan komen we elke week bij je thuis. En daarna steeds meer met tussenpozen. Zo kan je aan de slag met de dingen die we bedacht hebben om de opvoeding weer leuk te maken. Verdere info over de tarieven en mogelijkheden voor (gedeeltelijke) vergoeding vanuit verzekering of gemeente vind je hier

Lastige kinderen bestaan niet
Kinderen met lastig en ingewikkeld gedrag wel. En kom je daar niet uit, dan denken we graag mee. Bel of mail ons want: groeien doe je samen!

Opvoedondersteuning geven we aan huis, maar kan ook hybride (videobellen).

Volg ons via onze socials