30

groepswerk

Voor bepaalde vragen, ontdekkingen of keuzes kan het fijn zijn om met anderen in soortgelijke situaties te delen en te sparren. We hebben daarvoor groepen. Om van en met elkaar te leren. Net als in een gezin. 

Het werken met een groep kan je veel opleveren. Zo krijg je steun en begrip van lotgenoten: het biedt je de mogelijkheid om je problemen te bespreken en te delen met anderen die soortgelijke ervaringen hebben gehad. Je kan vaardigheden ontwikkelen en oefenen, fouten maken en opnieuw proberen. Zonder dat je dat anders nog jaren hoort van je omgeving. Je kan leren delen, luisteren, feedback geven en ontvangen, en je emoties uiten op een manier die anderen begrijpen. En met meer mensen hebben verschillende perspectieven. Ieder vanuit zijn of haar achtergrond, ervaringen en inzichten. Zo krijg je nieuwe ideeën en oplossingen voor problemen waar je tegenaan loopt. Last but not least: het is kostenbesparend.

Daarom: binnen een groep vind je herkenning en een omgeving waar je kan leren van en met elkaar. Dat alleen al maakt het draagbaarder.

 

samen = niet alleen

Groepswerk is bij uitstek geschikt voor mensen die willen proberen. Het echte leven is al spannend genoeg. En geloof het of niet, maar er zijn meer mensen zoals jij. 

Zo hebben we een cursus voor ouders van een samengesteld gezin. Maar ook rondom specifieke thema’s. Zoals woede, mannen, vrouwen, kinderen, partnerrelaties, (werk)stress of sociale vaardigheden. Gespreksgroepen en boksgroepen.

Bel voor meer informatie of meld je vandaag nog aan.