Voor je gezin Welkom bij Blended Family

Gezinstherapie

Therapie voor het hele gezin. Samen heb je moeilijkheden, ruzie of problemen in de opvoeding en samen kun je daar ook de oplossing vinden. Dat lijkt logisch, is het vaak niet.

Je gezin is de maatschappij in het klein. Je leeft samen in een balans van gelijkheid, broederschap en vrijheid, sluit bondgenootschappen, hebt vijanden, vrienden, concurrenten, collega’s. Je gezin is de oefenplek om buiten het gezin mee te kunnen doen. Dus hoe je daar als ouder en als kind vaardigheden leert doet er toe. Hoe ga je om met elkaar en elkaars verwachtingen, behoeften en verlangens? Hoe leer je van elkaar houden, kan je ruzie maken, verdriet delen, boos worden of bang zijn?

In elk gezin is wel eens wat
En soms lukt het niet om die oefenplek te zijn. Door gebeurtenissen en of persoonlijke karakters kan het zijn dat die groei onder druk komt. Zo kan het zijn dat er rouw is om het verlies van een kind of een scheiding. Of soms is er een kind met extra talenten die uitmonden in een diagnose en wat veel vraagt van de andere gezinsleden.

Er kunnen tal van redenen zijn. En dan is het soms lastig om eruit te komen met elkaar. We kijken dan naar hoe je met die problemen en moeilijkheden goed met jezelf en elkaar om kan gaan. Zodat er weer ruimte komt voor iedereen. En thuis weer een warm thuis wordt.

Onze bijdrage en aanpak richt zich op jullie manier van praten over, en omgang met, elkaar. Samen kijken we naar manieren waarop er plek is voor ieders wensen en behoeften, hoe die uitgesproken worden en hoe daarop gereageerd wordt.

Samen leren en groeien
Daardoor creëren we ruimte om begrip te krijgen en te geven, en elkaar te zien en te accepteren zoals je bent. Van elkaar lerend en samen groeien naar goed evenwicht in je gezin. 

Jullie hebben de regie tot verbetering
Globaal ziet een gezinstherapie-traject er zo uit: we werken standaard met twee therapeuten. Dat zorgt ervoor dat er altijd iemand is die het gesprek kan leiden en iemand die oplet of iedereen genoeg aan bod komt.Daarnaast heeft het als voordeel dat we ook voorbeelden kunnen geven van onze eigen ervaringen in dat samenwerken.eerst maken we als therapeuten kennis met de ouders. Wij zien jullie als belangrijkste schakel in de therapie. Jullie hebben de regie tot de verbetering van het gezin. Met jullie brengen wij in kaart welke vragen, moeilijkheden en problemen zij signaleren en wat er al gedaan is om deze op te lossen. Vervolgens maken wij een plan waar we samen achter kunnen staan. De therapie wordt gestart met eerst jullie en daarna met de kinderen en/of het hele gezin. Soms zijn de gesprekken met ouders alleen (voldoende voor de verandering) en soms met het hele gezin.

De kosten voor gezinstherapie worden berekend per sessie van max 1,5 uur. Verdere info over de tarieven en mogelijkheden voor (gedeeltelijke) vergoeding vanuit verzekering of gemeente vind je op hier.

Geloof ons: je bent niet de enige. Bij de buren is jouw gras groener.

Volg ons via onze socials