Wie doet nou wat? Over het verschil tussen…

  • Berichtcategorie:Algemeen
  • Leestijd:3 minuten gelezen
Wie doet nou wat?

Een psycholoog is iemand die is opgeleid in de psychologie en meestal gespecialiseerd is in gedrag en geest. Ze kunnen helpen bij problemen zoals angst, depressie, relatieproblemen, en gedragsproblemen.

Een psychiater is een arts die is gespecialiseerd in de behandeling van mentale gezondheidsproblemen. Ze kunnen medicijnen voorschrijven en ook psychotherapie aanbieden.

Een gestalttherapeut is iemand die is opgeleid in gestalttherapie, een vorm van psychotherapie die zich richt op hoe mensen hun ervaringen beleven en hoe ze daarmee omgaan. Het richt zich op het hier en nu en hoe mensen hun gedachten, gevoelens en gedrag ervaren in de context van hun leven en relaties.

Dit zijn de technische definities. Als je goed leest, zie je dat de eerste de expert is en jou als client verteld hoe je in elkaar steekt. De tweede gebruikt daarvoor ook medicatie. Een gestalttherapeut helpt jou jezelf te helpen.

Wat zou jij het liefst hebben? En waarom?

Maurits van Urk

Maurits van Urk

Ik ben Maurits. Naast Liesbeth ben ik de eigenaar van Blended Family. Over het ontstaan van ons bedrijf en onze visie kan je elders op deze site meer lezen. Mijn bijdrage aan de praktijk is naast alle producten die we aanbieden, het ondernemende deel. Ik houd er van om mensen en zaken in proces en beweging te te krijgen. Dat past goed bij het wat creatieve, licht ongeduldige karakter wat ik heb. Mensen ervaren mij als een warm, direct en betrokken mens en therapeut. Ik doe vrijwel alles met overgave. Ik houd van mensen die – net als ik – veel meemaken of meegemaakt hebben en daar mee leren te dealen of verdragen. Ik heb dan ook expertise en een voorliefde voor complexiteit: in samenwerking, in gezinnen, in mensen zelf. Om daarin te zoeken naar wat wel kan. Ik werk trouwens vanuit de Gestalttherapie. Wat dat is? Kom dan een keer koffie doen. Merk je het zo.