Ik ben christen, en ik wil scheiden

  • Berichtcategorie:Voor je relatie
  • Leestijd:3 minuten gelezen
ik ben christen en ik wil scheiden

Ik ben christen en wil scheiden

Veel kerken beschouwen scheiden als een zonde of falen. De Bijbel – zo wordt gezegd – beschouwt het huwelijk als een heilige verbintenis tussen een man en een vrouw en scheiding wordt vaak gezien als een afwijking van Gods plan.

Echter, sommige kerken bieden ook steun en begrip voor mensen die besluiten om te scheiden, omdat ze erkennen dat soms de situatie zo complex is dat het beëindigen van een huwelijk de beste optie is voor alle betrokkenen, vooral in geval van geweld, emotioneel of fysiek misbruik. Of sommigen keuren het goed na overspel of ontrouw.

Het is in ieder geval belangrijk om steun te zoeken bij familie, vrienden en je geloofsgemeenschap. Zo neem je ze mee in je proces. Want ook voor hen heeft het vaak een grote impact. Als je samen deelt kan je ook samen dragen.

Maak je het mee in je kerk dat mensen gaan scheiden, overweeg dan eens om bij te dragen aan een gemeenschap of groep die zich richt op het bieden van steun aan mensen die een scheiding doormaken. Ze hebben het keihard nodig.

Het is belangrijk om te beseffen dat een echtscheiding een moeilijke en emotionele tijd is en dat het belangrijk is om professionele hulp te zoeken, zoals een therapeut of voorganger of oudste. Om te helpen bij het verwerken van de emoties en te navigeren in het web van praktische aspecten van een scheiding. Of als er sprake is van ontrouw, misschien is er herstel van vertrouwen mogelijk. We hebben geen oordeel over keuzes. We helpen je met de knopen op de weg. Dus bel ons vandaag nog!

Maurits van Urk

Maurits van Urk

Ik ben Maurits. Naast Liesbeth ben ik de eigenaar van Blended Family. Over het ontstaan van ons bedrijf en onze visie kan je elders op deze site meer lezen. Mijn bijdrage aan de praktijk is naast alle producten die we aanbieden, het ondernemende deel. Ik houd er van om mensen en zaken in proces en beweging te te krijgen. Dat past goed bij het wat creatieve, licht ongeduldige karakter wat ik heb. Mensen ervaren mij als een warm, direct en betrokken mens en therapeut. Ik doe vrijwel alles met overgave. Ik houd van mensen die – net als ik – veel meemaken of meegemaakt hebben en daar mee leren te dealen of verdragen. Ik heb dan ook expertise en een voorliefde voor complexiteit: in samenwerking, in gezinnen, in mensen zelf. Om daarin te zoeken naar wat wel kan. Ik werk trouwens vanuit de Gestalttherapie. Wat dat is? Kom dan een keer koffie doen. Merk je het zo.