Relatietherapie is bullshit

  • Berichtcategorie:Voor je relatie
  • Leestijd:3 minuten gelezen

Relatietherapie is bullshit 

Relatietherapie kan nuttig zijn voor verbeteren van communicatie, het oplossen van conflicten en het versterken van je relatie. Maar meer nog: het leren van een ander patroon.

Sommige mensen kunnen de indruk hebben dat relatietherapie “bullshit” is omdat het hen niet heeft geholpen of omdat ze de verwachtingen niet heeft waargemaakt. We zijn de eerste om op te merken dat relatietherapie niet voor iedereen werkt. Het is zelfs zo dat sommige relaties niet te redden zijn en dat het beëindigen van de relatie t het beste kan zijn voor alle betrokkenen.

Het belangrijkste voor een succesvolle relatietherapie hangt af van de inzet van beide partners. Vaak zie je de ander als probleem of zelfs als vijand. Maar dat is zij/hij niet. Het is bijna altijd het patroon waarin je verzeild geraakt bent. Het is echter wel zo dat niet elke therapeut of therapeutische aanpak voor iedereen geschikt is, dus als je een keer een therapeut hebt geprobeerd en het niet bevredigend vond, kan het zinvol zijn om een andere therapeut te proberen met een andere aanpak. 

En die andere aanpak bieden wij. Doordat we met twee therapeuten kunnen werken en niet schromen onze eigen succes en falen in onze relatie te delen. Komen jullie gauw eens kennismaken?

Maurits van Urk

Maurits van Urk

Ik ben Maurits. Naast Liesbeth ben ik de eigenaar van Blended Family. Over het ontstaan van ons bedrijf en onze visie kan je elders op deze site meer lezen. Mijn bijdrage aan de praktijk is naast alle producten die we aanbieden, het ondernemende deel. Ik houd er van om mensen en zaken in proces en beweging te te krijgen. Dat past goed bij het wat creatieve, licht ongeduldige karakter wat ik heb. Mensen ervaren mij als een warm, direct en betrokken mens en therapeut. Ik doe vrijwel alles met overgave. Ik houd van mensen die – net als ik – veel meemaken of meegemaakt hebben en daar mee leren te dealen of verdragen. Ik heb dan ook expertise en een voorliefde voor complexiteit: in samenwerking, in gezinnen, in mensen zelf. Om daarin te zoeken naar wat wel kan. Ik werk trouwens vanuit de Gestalttherapie. Wat dat is? Kom dan een keer koffie doen. Merk je het zo.